Sunday, May 10, 2009

hati-yg-rindu-mak, perihal-hati-b'tnye & masalah-alahan

firstly,
hepi mother's day, mom!
thanx 4 evrything. xmgkin dpt ku bls jasemu. i luvvvvvv u so muchhhh.
(nk balik melake, tbe2 kn :(..... )
mak mmg xnk kami (anak2mu) susah.
aku tau itu. yg mmpu aku tlg, aku tlg, kalo x, aku hnye gusar d hati je. aduyai.
sy syg mak sy.
siti zaharah mohd nor.
-----------------------------------------------------------------------
ini hnye perkongsian cerite. xb'kaitan dgn perihal d atas. aku nk tnye korg. korg rase adil x kalo korg x d beri peluang lgsung dlm hidup ni? korg dh penat perah otak cr jwpn ape slh korg, tp org  jz ckp ape yg korg wt ni sume slh. b'taubat lah. tp korg lgsung x d ambil peduli. korg lgsung xde peluang utk b'tnye mahupun meluahkan ape yg korg rase. adilkah?
mst korg agak pening dgn soklan ni.
cmni la, pendek cte, org yg korg amat2 syg ni. pk la sekejap sape org yg korg syg. tbe2 org ni wt xpeduli lgsung kt korg. mmg xpduli lgsung ni. even kalo kwn kite wt cm2 pun kte dh susah hati kn? tu aku la. xtau plak org lain.
sorg kwn m'cdgkan spy selesaikan mslh tu cpt. tp ape cara aku? is it aku d beri peluang? i dun have dat chance. tu aku kate, hati ni tuhan je yg tau. correct me if i'm wrong.
aku bkn la nk kate yg aku ni btol. org lain slh. nope. absolutely nope. ok la fine, even haiwan pun stil ade perasaan syg pd anak2nye. bygkan org yg xde hati n perasaan. ade. kalo x, xkn ade la p'bunuh2 kt dunia ini. kn?
tp mmg aku b'trime kasih sgt la pd org yg support aku. aku tau. smlm k.mas (hausmet aku b'tnye) xpenah2 dye tnye. aku yg dh kuat, kuar gak air mata, aku ckp aku ok la, tp dye ckp dye phm, smbil menepuk2 blkg aku. org ok la k.mas. ade gak aku kakak kt cni. huhu
xpela. mgkin hari ni hari aku. sgt b'hrp ade pelangi indah lepas hujan ni.
blog ni skg byk menitiskan air mata. sekurang2nya blog bg kte peluang. at least.
---------------------------------------------------------------
aku m'alami masalah alergic yg truk. lebeh2 lg pd bhgn yg t'dedah. muke, tgn sume kene. naik biji2 dh. gatal weh. bibir pun dh kering sgt. nk mkn pun kene jage2. adui. huh kalo org tgk pun kate truk, apetah lg aku yg rase. so nex week, wajib balik. kne g specialist clinic tu lg. cepatla jumaat dtg. 
smlm kol 8mlm aku dh tdo. hari ni kol 2.30pg aku stil xtdo lg. haish. 

5 comments:

nadia nazifah said...
This comment has been removed by the author.
nadia nazifah said...

xaem, what is the matter? huhu takkan ko nk jwp kt tmpt terbuka mcm ni kan?

ape pun, hidup mmg ada pasang surut. bg aku, (dan pasti bg org lain pun,) mesti akan ada peluang kedua kalau kita buat salah. terpulang pada orang tu, bertimbang rasa pd kita atau tak.

kalau ko dah cuba slow talk dgn orang terbabit but still he/she wont listen, just move on xaem.manusia mmg mcm tu. time kite terhegeh-hegeh, dorg jual mahal, cuba kita pulak yang jual mahal. entah2 dia yg datang merayu kt kaki kita.

be strong, be strong. Allah is always there for u. cheer up sis! ^^

morninGlory~ said...

thanx a lot noddy. semngat cket aku dgr ko ckp cmni. aku mmg dh buntu gile weh. ngan rase susah hati lg. xtau ble bley setel. aku bkn nk dye dtg merayu2 pun. juz bg jwpn je. dat's it. not too much rite? aku x t'lmpau mngade2 aku rase. nway aku rase bes sgt ngn ko yg sempat concern kt cni kn.

sweetlavender86 said...

aku harap ko sentiase hepy.ko kene pikir tentang ko dulu..xaem,xde org lain yg boleh buat ko rase hepy kecuali diri ok sendri..skang nie ko mule hidup baru,lupekan bnde yg sedey.org xkan pikir kan kite,kite yg kene pikir diri kite sendri.kebahagiaan sentiase ade,kite yg kene carik..mybe blum jmpe..muahx

morninGlory~ said...

thanx zura. muah3 gak! huhu~ tbe2 ko pon tau gak kn. malu2.hehe
dh jd bini org dh ko (^_~) smoge kekal ke akhir hayat la eyh.syg ko :)